Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğuyu ve Batıyı bilen münevver; aydın desinler diye dinden taviz vermeyen, dindar desinler diye de mutaassıp olmayan, tavizsiz fakat müsamahakâr bir gençlik yetiştirmektir. Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmektir. Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi 1976 yılında İmam Hatip Lisesi olarak eğitime başladı. Sosyal ve kültürel açılardan öncü ve önder bireyler yetiştirdi. Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki eğitim anlayışımızı din eğitimi, dil eğitimi, dünyayı tanıma ve davranış olarak belirginleşme şeklinde ifade edebiliriz. Bir üst eğitim kurumuna ve hayata öğrencilerimizi hazırladığımızın bilinciyle sağlıklı bir din eğitimini lise sıralarında ve bu çatı altında veriyoruz. Öğrencilerimiz, ana dillerinde okuma, yazma ve anlamada yetkinleşirken, İngilizce ve Arapça olarak iki yabancı dili de konuşup anlayacakları seviyede bu imkâna da sahip olmaktadırlar. Dile yatkın öğrencilerimiz okulumuzda açılan kurslarla seviyeyi daha ileriye taşıyabilmektedir. Ulusal ve TÜBİTAK projeleriyle dünyayı tanıyan öğrencilerimiz, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle, 21. yüzyıl becerilerini kazanmaktadırlar. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yarışmalarında Bursa’da başarılarımızla adımızdan söz ettiriyoruz. Hazırladığımız projelerle Bursa’da ilk on okul arasındayız. Öğrenci merkezli ve katılımcı bir yapı okulumuzda hâkim. Öğrencilerin karar mekanizmalarına katıldığı ve yaparak öğrendiği kurumumuzda, velilerimiz Okul Aile Birliği ile mezunlarımız ise Mezunlar Derneğimiz ile okulumuza katkılarını sunmaktadır. Çevre ilçelerden öğrencilerin tercih ettiği ve yatılı imkânlarından faydalandığı okulumuzda, spor alanlarımız, laboratuvarlarımız, konferans salonumuz, atölyelerimiz ve kütüphanemiz ile eğitim için her türlü donanımı öğrencilerimize sunuyoruz. Ayrıca okulumuza ismini veren aynı zamanda okulumuz mezunu olmakla şeref duyduğumuz iş adamı Yusuf Ateş Bey’in okulumuzun hem akademik hem de diğer yönlerden bölgesinin en iyi okulu olma yönündeki destekleri bize güç vermektedir. Tüm öğrencilerimizi akademik sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Yenişehir’e öncü, Bursa’ya örnek bir eğitim kurumu olma vizyonuyla çalışıyoruz.

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. Bu doğrultuda öğrencilerimizi mesleğe ve yüksek öğrenime hazırlamak.

Başarılar: YARIŞMALAR VE ELDE EDİLEN DERECELER YIL ALINAN DERECELER YARIŞMA VE SOSYAL FAALİYETLER 1 2018 İl Birincisi (ABDULLAH ARSLAN) Bursa AİHL Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2 2018 İl İkincisi (SÜMEYYE DAŞTAN) Bursa AİHL Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 3 2018 İl Üçüncüsü (MERVE MERMİ) Bursa İHO Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 4 2018 İl İkincisi (YUSUF BAŞTÜR) Bursa AİHL Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması 5 2018 İl Dördüncüsü (YUSUF AKTAN) Bursa AİHL Genç Hatipler Hutbe Yarışması 6 2018 İlçe İkincisi (BEYZANUR KAVALCI) “Öğretmenler günü” Kompozisyon Yarışması 7 2018 İlçe Birincisi (Okul Takımı) Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvası 8 2018 İlçe Üçüncüsü (Hüseyin Rahmi ATLI) Öğretmenler Arası Masa Tenisi 9 2018 İlçe Birincisi (OKUL TAKIMI) Yıldızlar Basketbol 15 Temmuz Şehitler Turnuvası 10 2018 İlçe Birincisi (OKUL TAKIMI) Genç Basketbol 15 Temmuz Şehitler Turnuvası 11 2018 İlçe Üçüncüsü (OKUL TAKIMI) Küçükler Basketbol 15 Temmuz Şehitler Turnuvası 12 2018 İlçe Üçüncüsü (OKUL TAKIMI) Yıldızlar Futbol 15 Temmuz Şehitler Turnuvası 13 2018 İlçe Birincisi (SADETTİN DURAK) Masa Tenisi 15 Temmuz Şehitler Turnuvası 14 2018 İlçe İkincisi (SENANUR ÇİFÇİ) Masa Tenisi 15 Temmuz Şehitler Turnuvası 15 2018 İlçe Üçüncüsü BERRA AYAS) Masa Tenisi 15 Temmuz Şehitler Turnuvası 16 2018 İlçe İkincisi (YASİNCAN SARI) Okullar Arası Güreş 17 2018 İlçe Üçüncüsü (İSHAK ACAR) Okullar Arası Güreş 18 2019 İlçe Birincisi İl İkincisi (EMİRHAN SAĞLAM) İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması 19 2019 İlçe İkincisi (Beyzanur PINAR) Mehmet Akif Konulu Kompozisyon Yarışması

Saatler: 08:45 - 15:30 (ortaokul) 08:45 - 16:20 (lise)
Isınma: kalorifer doğalgaz
Yabancı Dil: İngilizce