Tübitak Robotik Şenliğimiz

Tübitak Robotik Şenliğimiz

Tübitak 4006 Bilişim şenliği kapsamında okulumuz öğrencilerinin düzenlemiş olduğu “Robotik Şenliği” bugün okulumuzda büyük açılışla yapıldı.İznik Kaymakamı Hüseyin KARAMEŞE, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Şube Müdürleri Ahmet KAYA, İsmet ERDOĞAN, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

26.05.2015 1353

Tübitak 4006 Bilişim şenliği kapsamında Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu “Robotik Şenliği” bugün okullarında büyük açılışla yapıldı.

İznik Kaymakamı Hüseyin KARAMEŞE, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Şube Müdürleri Ahmet KAYA, İsmet ERDOĞAN, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Şenlik, Yenişehir Belediyesi Çocuk Mehter Takımı Gösterisiyle başladı. Akabinde konuşmalar, kurdela kesimi, projelerin sunumu ve lokma ikramıyla son buldu.

Robotik Şenliğinde öğrenciler, TÜBİTAK desteğiyle hazırladıkları Robot Projeleri’ni sunarlarken programlamasını da gösterdiler. İlçemizdeki diğer okulların da şenliğe ilgileri yoğundu.

Proje Danışmanı İsmet Hazar PAPAK projeyle ilgili düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti. “Okul olarak Yenişehir’de TÜBİTAK’ın desteğiyle bir ilke imza atmanın gurur ve sevincini yaşıyoruz. İnteraktif okul kavramını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz Bilişim Çağını yakalamak için büyük bir adım attılar.  Yeni bir bilişim ürünü tasarlama, programlama ve ortaya çıkarma gerçekten büyük bir başarı.”

 

 Amacımız bilime katkıda bulunmak, insanların hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal projeler üretmek ve Bilişim Çağında ülke olarak “biz de varız” demek istedik. Örneğin; “Algılayıcı Baston” projesiyle görme engelli vatandaşlarımızın siyah parkeler üzerinden yürümesini sağlayarak onların güvenliğini teminat altına almak istedik. “Kurtarma Robotu” projemizde insanoğlunun giremediği veya girmemesi gereken yerlere robotumuzu göndererek bomba imha ettirdik, radyasyon seviyesini ölçtük, maden ocağındaki sıcaklığı ölçerek daha fazla insanımızın ölmesini engelledik.  Bunlar gibi 30 tane daha projeye imza attık.”

klkllllll




İLETİŞİM

Adres:
YENİGÜN MAH. HATUNİYE SK. YENİŞEHİR YUSUF ATEŞ ANADOLU İ.H.L. SİTESİ YUSUF ATEŞ IMAM HATIP LISESI NO: 3-5B YENİŞEHİR / BURSA


Telefon
(224) 773 0042


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın